Týdenní poznámky - 50/2023

  • Mám za sebou týden od vánočního večírku. Vypadá to, že je všechno v pohodě – kolegyně a kolegové se se mnou normálně baví, HR se se mnou bavit nechce, morální kontrolka se za celý týden nerozblikala… Za mně spokojenost! 😊
  • Tenhle týden se nesl v pracovním duchu. Od pondělí do neděle on-call pohotovost v práci, takže se ani moc nechtělo dělat. Takové to neustálé čekání na to, kdy se někdo ozve že něco nefunguje, nebo že potřebuje poradit… Takže jsem ho pojal velice odpočinkově. 😅
  • Úspěšně jsem absolvoval dva tréninky. Úterní naprosto v pohodě, ale čtvrteční mně rozbil tak, že ještě dneska (neděle) mám problém dát bez bolesti ruce do určitých poloh. Zajímavé je, že v pátek bylo všechno v pohodě a bolest se ozvala až v sobotu.
  • V pátek mi přišla konzole Anbernic RG35XX Plus. Hned odpoledne jsem ji vyzkoušel a asi k tomu něco napíšu – na českém internetu jsem k těmhle konzolím zatím nic nenašel, tak možná budu první. (Yay?)
  • Týna byla v pátek se Siriusem (náš kocour) na veterinární klinice na prohlídce, jestli budou ochotní mu udělat operaci. Vypadá to, že jo. Ještě tam s ním v úterý skočím na další vyšetření, ale snad to vyjde a budeme mu moct trochu pomoct. Takže prosím - kdo může, drží tlapy! 🐱
  • Zase se mi vrátila chuť naučit se fotit. 😃 Takže jsem ji „využil“ a strávil spoustu času u různých videí na YouTube. 🤦‍♂ Tudy asi cesta nevede, protože vždycky sklouznu k něčemu jinému, než je vzdělávání se.
    V sobotu jsem si aspoň půjčil digitální verzi knížky Fotografujeme digitální bezzrcadlovkou od Martina Lukeše. Dál ale hledám nějaké kvalitní foto zdroje (hlavně asi knížky), takže pokud máš nějaký tip, šup s ním za mnou!
  • Hledám novou RSS čtečku. Aktuálně používám NetNewsWire, ale narážím na drobný problém – je jenom pro iOS, iPadOS a MacOS, kde využívá synchronizaci přes iCloud. Svůj Mac jsem dal Týně když jí začal blbnout její noťas a sám teď funguju na desktopu s Windows v kombinaci s iPhonem/iPadem a trochu dost mi chybí možnost číst na počítači.
    Zase – pokud máš nějaký tip, šup s ním za mnou! Jo a prosím, ne Feedly. Zkoušel jsem, nesedli jsme si.

Vyměkl jsem!

Když jsem před pár týdny nainstaloval na vlastní VPS Plausible Analytics, přemýšlel jsem nad tím, jestli je dávat i sem.

Co se týče blogu, velký zdroj inspirace k tomu, jak ho provozovat, je pro mně Kev Quirk. Inspiroval mně například k absenci komentářů a nesledování návštěvnosti.

Na rozdíl od herního webu, kde mně návštěvnost1 zajímá, je mi tady svým způsobem jedno. Víc mně zajímá výsledná interakce. Jasně, s tím, že se teprve učím psát mi zatím moc komentářů na mail nepřišlo (jestli počítám správně, tak přesně nula 😃). Odkaz na článek na Mastodonu je na tom obvykle líp (to jedno „Oblíbit“ od Smoona vždycky potěší. Díky!) A nejvíc mi stejně udělá radost, když mi Týna večer (nebo prostě někdy během týdne) řekne, že to tady četla.

Zároveň mně ale ta návštěvnost vlastně trochu zajímá. Vzhledem k tomu, že tenhle odstavec jsem už asi 6x přepsal, tak nedokážu asi rozumně vysvětlit proč. Ale to je fuk. Prostě to zkusím a uvidím. Vždycky to můžu dát pryč, že?


  1. Zatím teda stále nulová, ale co… 😃 


Pokud mi chceš k něčemu co jsem v tomhle příspěvku napsal něco říct, neváhej a pošli mi mail, můžeme to probrat.